Kuvausinfo

Kuvausinfo:

Miljöössä otetaan kuvia yleensä useassa paikassa ellei aika ole lyhyempi. Kuvauspaikka voi olla asiakkaan toivomassa paikassa tai sitten ehdotan sijaintia. Jos sinulla on mielessä tietyn tyyppinen kuvaus, laitatko inspiraatiokuvia tai jos haluaisit tietynlaisen paikan. Kuulen mielelläni jos sinulla oli jotain ajatuksia kuvauksesta ja mietitään teille sopiva kuvauspaikka sen mukaan. On myös mahdollista kuvata kodin lähellä, riippuen minkälaista taustaa haluaa ja miten pystyy liikkumaan lähistölle. Uudessa hienossa paikassa on toki nähtävää myös kuvattaville. Voit pyytää kuvaamaan myös juhliin, tapahtumaan tai mihin kuvaajaa kaipaatkaan. Ulkona on säävaraus. 

Mitä mukaan kuvaukseen? Koirille makupaloja runsaasti, mielummin varalla liikaa tai kiva lelu. Jos koira ei pysty olla vapaana niin ohut hihna näyttelytalutin (kysy jos ei omaa löydy). Tärkeintä, että kuvattavalla on hauskaa. Lapsille voi olla välipalaa tai motivaattorina esimerkiksi keksiä tms herkkua. Voitte ottaa myös lempilelun mukaan. Somisteita löytyy itseltänikin, mutta jos teillä on jokin tärkeä esine, viltti tai muu niin voidaan ottaa niitäkin johonkin kuvaan. Minulta voi kysyä myös mielipidettä vaatetuksen kanssa, mutta voitte päättää haluatteko arkisempaa vai juhlavampaa. Tyttölapsille halutessa koruja, panta tai muuta jos lapsi tykkää. Mukana voi olla myös vaihtokengät kuvaan tai viileämmällä kelillä vaatetus niin, että voi heittää hetkeksi kerroksia pois. Yhteiskuvissa samantyylinen vaatetus tai toistuvat sävyt näyttää kivalta.  

Kuvauksen jälkeen toimitan koevedokset nähtäville, joista voi valita haluamansa määrän. Viimeistelen kuvat ja lähetän niiden valmistuessa ne sähköpostiin täysiresoluutiokuvina printtiin sopivat ja nettikokoiset copyright-tekstillä. Samalla laitan laskun sähköisesti (14vrk maksuaikaa), laskuun tarvitsen yhteystietosi. Voit valita lisäkuvia koevedoksista ja on mahdollista laittaa kuvat myös muistitikulle tai cd:lle lisähinnasta. 

Kuvien käyttöoikeudet:

Asiakas saa käyttöönsä täysikokoiset korkearesoluutiokuvat (300ppi, Adobe RGB) kehitettäväksi ja tulostettavaksi sopivat kuvat. Netissä tai somessa käytettävä vesileimalla varustettuja kuvia ja on kohteliasta mainita kuvaajan nimi. Valokuvaajalla säilyy tekijänoikeudet kuviinsa eli asiakas ei saa luovuttaa kuvia kolmannelle osapuolelle esimerkiksi myyntiin. Kuvaajalla on oikeus kuvien käyttöön edistääkseen työnsä markkinointia.

 

Kuvien toimitusaikataulu:

Kuvien toimitusaika 1-3 viikkoa.

Kuvista tulee ladattavaksi printti- ja nettikokoiset kuvat linkeillä, josta asiakas siirtää kuvat omalle koneelleen 2 viikon kuluessa, ellei sovita toisin.

 

Peruutusehdot kuvaajan ja asiakkaan puolelta:

Asiakkaan peruessa kuvauksen varausmaksua (kuvaukset yli 250e) ei palauteta, mutta varausmaksun summan voi hyödyntää muuhun kuvaukseen tai aikaa voi siirtää. Kuvaaja voi perua kuvauksen vain force majeure tapauksissa (onnettomuus, vakava sairastuminen). Yritän hankkia myös tuuraajan paikalle.